Увеличават се заразените ученици в област Стара Загора

Учебната седмица в област Стара Загора преминава нормално, но заболеваемостта от коронавирус се увеличава. Това каза в ефира на предаването „Репортер“ по Радио Стара Загора началникът на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова.

Тя увери, че в областта разполагат с необходимото количество тестове, като единствено в общините Гурково и Николаево децата учат присъствено без тестове, защото заболеваемостта е под 250 на 100 хиляди души население.

Димитрова съобщи, че към вчерашния ден под карантина са били 61 паралелки, в които се обучават 1592 ученици, което е около 4,5% от всички ученици в областта. Положителните проби сред децата са 114, сред педагогическия персонал 66, а сред непедагогическия 14.

Няма училища, които да учат само онлайн.

реклама
реклама
14.01.2022 / 15:55 | 289 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022