В област Стара Загора няма да има Ковид болница

В Старозагорска област няма да има Ковид болница, съобщи за Радио Стара Загора областният управител Гергана Микова. По думите й няма как да бъде обособено такова здравно заведение, защото най-голяма леглова база за лечение на коронавирус има разкрита на територията на Университетска болница-с 153 легла, а друга няма такъв капацитет.
Ако пък сама Университетска болница стане специализирана за ковид 19 ще лишим от здравна грижа, хора които се нуждаят от болнично лечение с други заболявания, обясни Гергана Микова.

Тя добави, че на този етап не се предвиждат и нови мерки по отношение на училищата в област Стара Загора, извън вече въведените.

Областният управител Гергана Микова добави, че досега няма данни за драстичен случай на забавяне на лечение или неприемане във здравно заведение на болен от коронавирус.

реклама
реклама
20.11.2020 / 15:17 | 362 


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2020