В Стара Загора ще приемат в детска градина и с декларация от родител

„След консултации с Министерство на науката и образованието и Министерство на здравеопазването стана ясно, че връщането на децата в детските градини в Община Стара Загора след празниците, може да става освен с бележка за контактност и с декларация от родителя“, съобщи Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности.
Повод за консултациите са многобройните запитвания отстрана на родители и споделените мнения за трудности при сдобиване с бележка за контактност по празниците.
Според Наредба № 3 от 2007 г. на Министерството на здравеопазването, личният лекар на детето трябва да издаде медицинска бележка за липса на контакт със заразно болен не по-рано от 3 дни от деня на постъпване в градината. Такава бележка се изисква и след отсъствие за повече от 10 дни.
Родители обаче коментират, че личните лекари също не работят по празниците и няма как да бъде издадена такава бележка, примерно на 1 януари.
Вместо медицинска бележка за контакт, родителите могат да декларират обстоятелството, че не им е известно детето да е било в контакт със заразно болни и нямат признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.

реклама
реклама
31.12.2021 / 11:54 | 387 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2022