Вотът: Проблеми с машините и необичайно късно предаване на изборните книжа в Стара Загора

Цялата изборна документация вече е в Община Стара Загора, запечатана и съхранена по всички изискванияЧак в 15.42 часа днес, 10 юни, представителите на последната изборна секция дойдоха в Община Стара Загора, за да предадат изборните си книжа. Това съобщи директорът на Дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“ Делян Иванов. „В сравнение с предходните седем избора, примерно, толкова късно секционна комисия не е предавала! И причината можем само да предполагаме каква е: секциите много се забавиха при оформянето на изборните протоколи“, изтъкна г-н Иванов.

Той не се нае да формулира категорично поради каква причина е станало забавянето, като допусна, че може и финансовият стимул за верен протокол да е забавил членовете на СИК-овете.

До към 3 часа тази сутрин своите изборни книжа са били предали едва 100 секции, което също е необичайно малко.

Имаше много проблеми с машинното гласуване, нехарактерни досега, машините постоянно излизаха от употреба поради някакви дефекти от различно естество и постоянно бяха възстановявани, оповести още Делян Иванов. Гласуването с машина не е било прекратявано.

Изборните книжа вече са в Община Стара Загора, на определено със заповед на кмета Живко Тодоров място. Те вече са запечатани и съхранени по всички изисквания.

10.06.2024 / 19:26 | 62 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024