Започна поетапно полагане на хоризонтална маркировка по натоварени възлови кръстовища в Стара Загора

Днес започна поетапно полагане на хоризонтална маркировка по натоварени възлови кръстовища в Стара Загора, чиято цел е да заостри вниманието на пешеходци, разсеяни от телефоните или слушалките си. Идеята е да се предотвратят пътни инциденти заради непредпазливост – понякога младите хора са твърде погълнати от устройствата си и пресичат рисково, информира зам.-кметът на Община Стара Загора арх. Мартин Паскалев.

Инициативата е на СНЦ „Аз съм бъдещето – Пази ме!“, която е получила одобрението на Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора. На тротоарите ще бъдат изобразени два знака, напомнящи на минувачите да пресичат бдително. От Сдружението с нестопанска цел са мотивирали идеята си с факта, че твърде често се случват произшествия заради пешеходци, чието внимание е отклонено от екраните на телефоните им и те пропускат да се огледат на улицата.
Знаците ще бъдат изобразени на натоварени кръстовища, а също и в близост до училища и детски градини, съобщи още арх. Мартин Паскалев.
„Разчитаме, че поставените изображения ще ни замислят и помогнат да бъдем по-отговорни пешеходци! Благодарим на г-н Мартин Паскалев, зам.-кмет по устройство на територията, строителство и безопасност на движението, за професионализма и разбирането“, изтъкват от СНЦ „Аз съм бъдещето – Пази ме!“.


28.05.2024 / 15:52 | 125 

  Сподели
  


Zara-Live е информационен сайт на Стара Загора. В него ще намерите разнообразна информация за събития в Стара Загора и региона. Актуални спортни новини, културни събития, новини от България и Света.

Използването на авторски материали подписани от Zara Live, текстове, снимки и видео е позволено с позоваване на Zara Live с връзка към www.zara-live.com
Zara Live не носи отговорност за коментари от посетители на сайта.

Общи условия Facebook Политика за личните данни GDPR

Zara Live © 2024